2015 OB - deafchesshun

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

2015 OB

Hazai
 
 
 


HALLÁSSÉRÜLTEK XV. NYÍLT ORSZÁGOS EGYÉNI VILLÁM SAKKBAJNOKSÁG

2015. november 14.A Magyar Hallássérültek Sportszövetsége (MHSSZ) Országos Villám Sakkbajnokság 8 év szünet után 15-dik alkalommal megrendeztünk 2015. november 14-én Budapesten a Hallássérültek Tanintézete ebédlőben. A versenyen 20-an jelentkeztek, 19 felnőtt férfi és 1 felnőtt női játékos volt. Ebből 9 szenior (60 éves feletti).
Konkoly Sándor sakk szakágvezető megnyitotta, jelen volt Nyírő Zsolt MHSSZ ügyvezető elnöke, Fenyves Tamás MHSSZ felügyelő bizottság elnöke és Temfl Kálya jelnyelvi tolmács, aki végig velünk volt, jól tolmácsolt. A sorsolás elkészítése után a 15-dik sakk villám bajnokság 9 fordulós svájci rendszerben. Az eredmények alapján a kupákat és okleveleket a villám bajnok első 3 helyezett, (I. helyezett: Frink Ferenc, Salgótarjáni TSE, II. helyezett: Máté Balázs, Hajdúszoboszlói SSE és III. helyezett: Wirth Ádám, Siketek SC), 1 kupa legjobb szenior (Frink Ferenc), valamint a Fair Play díj (Farkas Melinda, Siketek SC) kaptak. Valamint Mészáros András válogatott edzője 7 db sakk könyvet és 1 db kis sakk készletet adott. A kupákat Nyírő Zsolt MHSSZ ügyvezető elnök és okleveleket Konkoly Sándor sakk szakágvezető adtak át, viszont a felajánlott könyveket a díj nyertes válogatva vették magukhoz. Külön öröm volt számunkra a hallássérült sakkot szerető és magas ÉLŐ ponttal rendelkező versenyző (Hallóssy Tibor, Jásd és Szentgyörgyi Sándor, Szobi SE) jelen volt. Köszönetet mondunk a MHSSZ-hez hogy biztosítottak, ill. hozzájárultak anyagilag és erkölcsileg a sikeres versenyzéshez.


 
 


Fotók

 


______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2015. június 6.

 
 
 


Beszámoló a Hallássérültek XXVIII. Országos Rapid Sakkbajnokságról

2015.június 6-án a SINOSZ Tanácstermében az MHSSZ közreműködésével megrendezték a Hallássérültek XXVIII. Országos Rapid Sakkbajnokságot, amelyen 24 résztvevő vett részt. A férfi csoportba 14-n  és a női és ifjúság csoportba 10 -n neveztek be,ami új rekord. A férfi csoportban 7 fordulós svájci rendszerben a FIDE (Nemzetközi Sakkszövetség) szabályzata alapján 15-15 perc alatt bonyolították le a versenyt. A versenyen Raibl Zoltán (SSC) sokáig vezetett, de az utolsó fordulóban csak döntetlent ért el Wirth Ádám (Pestszenlőrinc) ellen, így Máté Balázs (Hajdúszoboszló) beérte. Mindketten 6-6 pontot értek el, közöttük holtverseny alakult ki és a svájci rendszer Buczholz értékszámítás Máté Balázsnak kedvezett (28,5 Bucholcz érték ) így ő végzett az első helyen, Raibl Zoltán (27,5 Bucholcz érték) második lett. A harmadik helyen Kovács Pál (SSC) végzett. A női és ifjúság csoportban pedig körmérkőzés rendszerben bonyolították le, a 14 éves Cseke Viktória (SSC) 100 %-os teljesítménnyel, veretlenül megnyerte az országos bajnok címét. A második helyen Jakabfiné Szőke Mária (Salgótarján) végzett, Sinkó Dorottya (Budapest) harmadik lett. Az első 3. helyezettek szép kupát és oklevelet kaptak. Nyírő Zsolt az MHSSZ ügyvezető igazgatója, Vida Gábor az ICCD tiszteletbeli elnöke, Mészáros András a magyar sakk válogatott szövetségi kapitánya és Lukácsovics László volt ICCD elnökségi tagja adták át a kupákat a helyezetteknek. A verseny lebonyolításban apró hibáktól eltekintve sikeresen lett megrendezve. Köszönet érte Konkoly Sándor MHSSZ sakk szakág vezetőjének és Fenyves Tamásnak.
Fotók

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz